Vi er så gode som det sterkeste leddet- Ukeslutt av Tomas Kersten

Drypper det på deg når laget vinner?

Du vinner mer når laget vinner enn når du vinner på egenhånd. Når laget vinner får du et lag med kollegaer som vil og kan dele med deg – om du bidrar til lagseieren. Du får folk rundt deg som kanskje er bedre enn deg på det du vil utvikle deg på, da kan det være en fordel å ha dem rett i nærheten. Har du ti vinnere på laget kan du utvikle deg så mye mer, enn om du er den ene vinneren på laget. Ville du gitt en «seier» til en kollega, en som trenger å løftes, eller som faktisk har spisskompetansen du mangler, til det beste for alle parter (men kanskje ikke deg på kort sikt)? «When the shit hits the fan» – det er da du viser hvilke verdier du faktisk står for og etterlever i praksis. 

I OL på 3 mila i 2018 la Norge en taktikk for lagets beste. De norske konkurrentene lot Krüger gå alene i brudd, de senket farten for å ikke hjelpe utlendingene opp til den norske lederen av rennet. De som spiller på lag blir løftet frem. Neste gang tenkte jeg som mange andre at det blir Martin Johnsrud Sundby som lagkameratene hjelper til gull om han er best plassert for muligheten. Det skjedde ikke, men taktikken var den samme, Holund stakk og vant 5 mila i VM 2019, mens de andre norske holdt igjen tempoet. Det drypper ikke på Sundby denne gangen heller, men han og de andre lagkameratene sørget for det viktigste, at Norge vant. «Gode relasjoner i lagene gir flere medaljer, Tore Øvrebø, toppidrettssjef, Olympiatoppen. 15.09.2017»

Når du leder

Tomas Kersten, Partner/Hodejeger Foto: Dynamic People

Når ledere skal hedre sine ansatte, rekruttere nye, premiere den beste på teamet, den ansatte som leverer best – hvem er det som hedres, får bonus, løftes og roses – hvem ansetter du – lagspilleren, eller bransjens beste (individualist)?

Kanskje har du en stjerne på laget, den beste i selskapet er i din avdeling og kanskje er det godt nok å være best i «klubbmesterskapet». Kanskje er du stjernen selv? Hvordan løfter du laget? 

Det er godt mulig at du kan fortsette å dyrke individualistene og drifte, premiere og måle individuelle resultater som vanlig, men ønsker du ekstraordinære resultater holder det neppe å dyrke et verdiløst ego. Ego er verdiløst om en ønsker å øke alles prestasjoner, kontra den ene individuelles resultat. Enkel matte. 

Verdifull lagånd – Når laget presterer bedre enn summen av enkeltindividene

Man kan bli god alene, men neppe best. En gruppe bestående av gode individualister kan gjerne levere akseptable resultater, men felleskapets resultater forblir middelmådig – utviklingen uteblir. «Han kan gjøre som han vil – han leverer resultater», er neppe farbar vei om en ønsker kontinuerlig utvikling.

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud er lært opp av Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt. De to sistnevnte av Furuseth, Jagge og Skårdal, delingskulturen går i arv – det bygger kultur for varig utvikling. Hvor hadde Aksel vært om han ikke bidro med innsats og pushet Kjetil og Aleksander på trening – ville de delt om han ikke ga? «Poenget er at alle med samme drakt spiller mot samme mål». Om en skal lære noe av den beste kan ikke vedkommende gjøre som han / hun vil. Den beste må få fortsette med å produsere resultater, men oppskriften må deles og utvikles. Kan oppskriften læres av ti, som kan lære opp ti nye har du et vinnerlag ti ganger bedre enn individualisten på bunnlinjen. Utvikles en slik selvforsterkende delingskultur vil utviklingen ingen ende ta – slik kan en miniputt som Norge skape ubegripelig gode resultater i idrett (Verdens beste i OL og enda bedre i årene mellom mesterskapene). Og slik mister individet verdi om det ikke har et lag å dele sin lagånd med. Best av alt er inspirasjonen, engasjementet og den kontinuerlige utviklingen en slik kultur gir. Hva gjør du for å fortjene slike lagspillere? 

Les mer om vår rekrutteringsprosess her 

Så sterk som det sterkeste leddet- eller ikke sterkere enn det svakeste?

Om det kan læres noe av Norsk idrett kan det være lurt å se på et av de viktigste suksesskriteriteriene. Et suksesskriterie som kan ha gjort oss best i verden, for eksempel i lagidretten fotball en gang på 90 tallet, var god organisering, tydelig rollefordeling og godt samspill. Kanskje var organisering kjernekompetansen i laget til Drillo. Laget utnyttet spisskompetansen til det maksimale – vi var så god som det sterkeste leddet. Vi var en nasjon ingen slo i hodespill, ikke fordi Mini vant alle hodedueller, men fordi Jostein Flo på to meter hadde den jobben. Om den beste selgeren får jobbe med salg og den beste på leveranse kan konsentrere seg om det får du det beste ut av begge og du slipper å tenke på at den ene ikke er god nok på det ene, eller andre. Kobles de sammen, får du et vinnende lag som utvikles fra best til enda bedre.   

«Spiller du ikke ballen til bedre plasserte medspillere mister du plassen på laget» – kanskje bør det også være slik på jobben også – om vi skal lære av de beste? 

Tomas Kersten

-Tomas Kersten, Partner/Hodejeger og Head of research i Dynamic People

Google studerte de beste teamene; https://www.inc.com/justin-bariso/google-spent-years-studying-effective-teams-this-single-quality-contributed-most-to-their-success.html

«Jeg er kanskje ikke verdens største egoist» https://www.tv2.no/sport/9672578/

«Den skarpeste kniven i skuffen» https://soundcloud.com/kathrine-aspaas/den-skarpeste-kniven-i-skuffen

«Det villeste jeg har opplevd innen individuell idrett» https://www.facebook.com/finn.jagge/posts/10155118550881850

Alpinistenes hellige lagånd; https://www.vg.no/sport/alpint/alpint/fartsalpinistenes-hellige-lagaand-vi-liker-bedre-aa-gi-enn-aa-ta/a/23923173/

Olympiatoppen; Gode relasjoner laget gir flere medaljer; http://www.olympiatoppen.no/om_olympiatoppen/aktuelt/page8911.html

Noen må preppe bakken for deg; https://tv.kampanje.com/dnb-apen-bakke-med-kjetil-jansrud

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 13 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge. Dynamic People ble Gaselle-bedrift i 2016

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.