Hvordan vet du at det er en god match?- Ukeslutt av Signe Lindi

 Drømmekandidaten

Hvordan vet du at det er en god match?

Mange ledere river seg i håret over hvordan de skal finne drømmekandidaten. Hvorfor er det så vanskelig å finne den rette, og når vet du at du har funnet den rette?

«Jeg bare vet det», «det sa bare klikk», jeg trenger ikke å stille flere spørsmål, jeg bare visste at dette var riktig. Men hva er det egentlig som definerer at du har funnet den riktige?

Dette kan vi jo relatere til privatlivet også der vi leter etter den rette å dele livet med.

Signe Lindi Hodejeger og Karriererådgiver i Dynamic People Foto Dynamic People

Magefølelsen

Mange ledere vegrer seg for å ta beslutninger basert på magefølelsen fordi det er lite håndterbart, lite målbart og kanskje litt svevende. Men hva snakker vi egentlig om?

Når du skal rekruttere er det utrolig viktig å finne mennesker som passer inn i bedriftens kultur og miljø. Det å forankre rekrutteringsprosessen i bedriftens verdier vil kunne hjelpe deg langt på vei. I tillegg vil  dine verdier som leder kunne bidra til å forstå hvem som vil passe inn i ditt team. Å ha tenkt gjennom dette og reflektert over hvordan verdiene kommer til uttrykk i organisasjonen og i ditt team vil helt klart kunne gjøre vurderingen enklere, og kan hjelpe deg til å kjenne etter om dette er en god match. Selvfølgelig i tillegg til den fagkompetanse som er nødvendig for å kunne utføre jobben.

Verdier, lagånd og teamarbeid

Mange unge kandidater er opptatt av verdier, og ønsker å jobbe for selskaper som har gode, bærekraftige og fremtidsrettede verdier. Hvis du som leder synliggjør dette overfor kandidatene vil du umiddelbart få en tilbakemelding på hvorvidt det er en god match basert på verdigrunnlaget.

Vi i Dynamic People jobber med våre verdier hver eneste dag, og vi blir både utfordret og veiledet av dette. Verdiene våre er viktige i arbeidet med våre kunder og kandidater, men ikke minst i forhold til laget vårt og hvordan vi forholder oss til hverandre og driver hverandre videre. I disse OL-tider kommer det tydelig frem hvor viktig lagånd og teamarbeid er for at den enkelte skal prestere. Vi lar oss imponere over fantastiske resultater og hvordan lagene fungerer sammen og inspirerer og motiverer til individuelle prestasjoner. Hvis du da får inn en på laget som ikke bidrar til fellesskapet kan det raskt føre til at det du har bygd opp forsvinner og mister sin kraft på kort tid.

 

Vi hjelper deg gjerne i arbeidet med hvordan du kan bruke verdigrunnlaget i rekrutteringen, slik at du finner den rette.

– Signe Lindi Hodejeger i Dynamic People

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 15 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge. Dynamic People ble Gaselle-bedrift i 2016 og vi planlegger ytterligere ekspansjon i 2018.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.