Ukeslutt av Signe Lindi

Hva er det som kjennetegner din bedrifts kultur og miljø?

Trivsel og rekruttering

Hva er det som gjør at du trives eller mistrives på din arbeidsplass? Og hva er det som gjør at du trives godt et sted og ikke et annet?

1-sort-hvit

Hodejeger Signe Lindi i Dynamic People Foto: Dynamic People

Året nærmer seg slutten, og jeg får lyst til å reflektere litt over alle de flotte selskapene jeg har besøkt i løpet av året. Jeg er alltid nysgjerrig på hva det er som gjør at folk trives akkurat i det selskapet, og hva de er stolte av.

Noen ledere synes det er veldig vanskelig å sette ord på trivsel. Er det gode resultater? Er det gode samtaler ved kaffemaskinen? Er det pølsefest på fredager? Er det høy faglig utvikling, eller er det en god kombinasjon av mange faktorer?

Kultur og miljø

Jeg opplever at de lederne som er flinke til å definere og beskrive bedriftens kultur og miljø, og er tydelige på hvilke typer mennesker som passer inn i organisasjonen, lykkes bedre med å finne de riktige menneskene.

Rekruttering og tilhørighet

Vår jobb som hodejegere er å bistå våre kunder med å finne nettopp de menneskene som passer inn. Vi bistår gjerne og utfordrer våre kunder i denne diskusjonen for å tydeliggjøre og bevisstgjøre hva dette er. Alle mennesker ønsker å føle tilhørighet og føle at de kommer sammen med likesinnede der man passer inn. I de prosessene der man ikke tar dette på alvor er sjansen for at det går dårlig mye større. Det å finne den personen som passer inn er en viktig del, om ikke den viktigste delen av selve rekrutteringen. Noen selskaper går så langt som å si at hvis de finner den personen hvor det er perfekt match, er de villige til å finne en stilling til vedkommende.

Les mer om vår rekrutteringsprosess: Her

Tenk over hvorfor det er så godt arbeidsmiljø hos deg, og utfordre dine kollegaer og ansatte til å sette ord på trivselen – kanskje ved kaffemaskinen på mandag morgen?

Ha en fortsatt strålende desember og en nydelig adventshelg!

-Signe Lindi, Hodejeger i Dynamic People 

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.