UKESLUTT av Vibeke Olsen

Er du god nok er du ung nok!

Det er veldig få jobber der alder i seg selv kan anses som relevant.

Da er det vårt ansvar å finne ut av den egentlige grunnen til at bedrifter tror de trenger en spesiell aldersgruppe til å gjøre jobben.

Oftest bunner det i fordommer. Etter kravet om en grad av utdannelse, hva man har oppnådd etc. er på plass, er vår oppgave er å finne mennesket bak CV n og ikke alder i seg selv … Mange er like ‘sulten’ når de er godt voksne, fordi når barna klarer seg selv vil man virkelig kunne fokusere på «karrieren».

Ipsos MMI har gjort undersøkelsen på oppdrag for Senter for seniorpolitikk der 600 daglige ledere i privat næringsliv og 150 i offentlige etater har svart: 64 prosent av lederne som har ansatt noen i 2014 sier at ingen av de nyansatte er over 50 år. Bare åtte prosent sier at minst halvparten av dem de har ansatt har vært over 50 år.

«Det er ingen sammenheng mellom arbeidsprestasjoner og alder, så det er ingen grunn til å sette aldersgrupper opp mot hverandre. Vi vet av tidligere forskning at eldre arbeidstakere er veldig motiverte, har mye arbeidsglede, større grad av mestring og mye viktig erfaring», uttaler leder i norsk senior politikk Kari Østerud til Teknisk Ukeblad.

I Dynamic People er det flere headhuntere som er 45+. Tempoet, innstillingen og evnen til å ha flere baller i luften og arbeidsgleden er imponerende!

Yngre bringer med seg ny kompetanse, entusiasme og pågangsmot. En god miks mellom disse to gruppene er en optimalisering av bedriftens ressurser.

GOD HELG!

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.