UKESLUTT av Sissel Gladsø

Til Lags aat alle
Ivar Aasen (1813-1896)

Til Lags aat alle kann ingen gjera;
det er no gamalt og vil so vera.
Eg tykkjer stødt, at det høver best
aa hjelpa den, som det trenger mest.

Og kor du bryggjar og kor du bakar,
d’er alltid ein, som det ikkje smakar;
og naar den eine daa gjerer Rop,
so ropar sidan den heile Hop.

D’er mange nog, som vil Domar vera
og læ aat alt, som dei andre gjera.
Og Lyte finna dei rundt i Kring,
og sjølve gjera dei ingen Ting.

 

Så sant som det er sagt! Hvem har ikke kjent på dette – uansett hvor mye du prøver – det er alltid noen som er misfornøyde. Tanken har nok streifet de som har lagt frem statsbudsjettet denne uken, også…..

Det er viktig å ta en pust i bakken innimellom alle kravene som stilles – og noen ganger må man bare si som Tinteguri – «godt nok for de svina». Hærlig utsagn!

Det er bare å ta innover seg at noen alltid vil være misfornøyde, med eller uten grunn – og uansett hva du gjør. Da er løsningen å definere hvem av disse du faktisk kan gjøre noe med og hvem du ikke har noen påvirkningskraft på, og som aldri vil bli fornøyde, uansett. Den siste kategorien stjeler mye bortkastet energi i dine forsøk på å blidgjøre disse, så de setter du på skulderen og knipser bort!

De som er misfornøyde med grunn, og som er mulig å gjøre noe med – der er det verdt å legge ned energien. Det vil vi i Dynamic People også – vi har et ønske om alltid å forbedre og fornye oss, og gjøre flest mulig til lags. Det stilles krav til oss fra alle hold hver dag – men det er derfor vi driver med dette – vi liker det – det gjør oss bedre – det skjerper oss. Da er lagånd og raushet svært gode verdier å ha internt, slik at vi lettere knipser bort det vi ikke skal og bør bruke energi på!

Så – Knips bort de urimelige, senk skuldrene og ta en velfortjent helg!

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.