UKESLUTT av Signe Lindi

Hvordan kommer engasjement til uttrykk hos ulike mennesker?

 

Plutselig er høsten over oss. Hvor ble det av sommeren og de deilige lange sommerkveldene? Hvorfor gikk sommeren så fort? De har heldigvis vært der, og forhåpentligvis er det gode minner vi kan ta med oss videre i overgangen til høst.

Jeg har lyst til å reflektere litt over hvordan engasjement kommer til uttrykk hos ulike mennesker, og dele en liten historie med dere. Forfatter og skuespiller Arthur Arntsen (Oluf) hadde en kar i salen på første benk som ikke lo og smilte under hele forestillingen.

Arthur ble nysgjerrig på denne karen og gikk bort til vedkommende etter forestillingen for å høre hvorfor han ikke lo? Vedkommende så rart på Arthur, og fortalte at dette var den morsomste forestillingen han noen gang hadde vært på, og at han aldri hadde flirt så mye i hele sitt liv……

Vi som er utadvendte og viser engasjementet vårt tydelig kan ha en tendens til å tenke at engasjement er noe som er veldig synlig, og kanskje bedømme andre mennesker etter dette. Gjennom noen intervjuer har jeg truffet mange kandidater som jeg har latt meg inspirere av og som er utadvendte og engasjerte. Jeg har likevel latt meg inspirere av noen mennesker som er introverte, men som gjennom flere samtaler har vist et engasjement og entusiasme som har imponert meg, og hvor jeg har blitt veldig glad for å bli dratt inn i deres verden. Nyansene blant oss mennesker er utrolig viktig å få med seg, og beriker hverdagen vår. Dette gir bare et lite bilde på hvordan vi mennesker oppfatter omverdenen og hvordan vi vurderer det vi ser.

I vår jobb er det utrolig viktig å se mennesket bak CVen, finne inspirasjonskildene til den enkelte, være nysgjerrig på hva som engasjerer og ikke minst – glede oss over å få lov til å treffe så mange forskjellige personligheter. Denne jobben kan aldri bli ren rutine eller samlebånd: engasjementet vårt er helt avgjørende: både vise engasjementet vårt og se det hos andre mennesker.

Gled deg over øyeblikkene, gå inn i helgen med et mål om å være til stede der du er og la deg inspirere og engasjere av de små tingene.

Riktig god helg!

 

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.