Ukeslutt av Einar J. Børsum

Er det roboter og algoritmer som kommer til å styre vårt medieforbruk i fremtiden?

Denne uken ble jeg spurt av Kampanje.com om hva slags type egenskaper og hva som blir viktig ved ansettelse av ny SUMO sjef.

Bilde sort hvit

Hodejeger Einar J. Børsum Foto: Dynamic People

TV 2 skal nedbemanne med 177 arbeidstakere, men har samtidig ambisjon om å triple antall kunder på SUMO, og det blir avgjørende for TV 2 at de lykkes i fremtiden. Det man kan lese mellom linjene er at det holder på med brems og gass samtidig. Skal TV 2 lykkes i fremtiden er de nødt til å ansette flere mennesker med en annen kompetanse enn de besitter i dag.
Endringsledelse er vondt men helt avgjørende for at TV 2 skal lykkes i fremtiden. Dette er ikke unikt for TV 2 (gjelder vel strengt tatt for de fleste medieselskapene).

Er teknologene den nye vinen i mediebransjen?

Det er ingen tvil om at det er spennende tider i næringslivet generelt og mediebransjen spesielt. Bransjen står midt opp i store omstillinger og selv om mange har jobbet hardt og riktig med å finne nye inntektsstrømmer så klarer mediehusene ikke å hente inn inntektsfallet.  Vi leser ukentlig om bedrifter som må nedbemanne og at bransjen trenger ny kompetanse for å møte dagens utfordringer, samt ruste seg for fremtiden. Er teknologene den nye vinen i mediebransjen? Er det roboter og algoritmer som kommer til å styre vårt medieforbruk i fremtiden? Vil vi slutte å se på tradisjonell tv? Når vil de tradisjonelle papiravisene bli avviklet? Kommer vi til å slutte å lese tradisjonell bøker på papir? Vil Google og Facebook være våre nye redaktører?

 

Vil Google og Facebook være våre nye redaktører?

Jeg har ikke alle svarene, men en ting som er helt sikkert er at mediebransjen står overfor et paradigmeskifte og vil ha behov for ny kompetanse. Selv om det er mange mørke skyer på «meidehimmelen», jobbes det godt med innovasjon og produktutvikling i de ulike mediehusene.

Vi skal være glad for at vi bor i Norge og har en regjering som stimulerer landet med oljepenger-eller kanskje ikke? Kanskje hadde vi jobbet mer effektivt med innovasjon og nytenkning hvis vi ikke hadde oljen? Vi har kun 3% arbeidsledighet noe som er svært lavt sammenlignet med alle land vi bør og skal sammenligne oss med. Selvsagt har Norge regionale utfordringer pga oljenæringen, men AS Norge har kun opplevd en mild bris sammenlignet med resten av den vestlige verden.

Ha en riktig god helg!

-Einar j. Børsum Hodejeger i Dynamic People AS

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 15 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.