Tørre å stå trygt i deg selv, i livet og i en jobbsøkerprosess.

I Dynamic People får vi ukentlig mennesker ut i ny og spennende jobb, og samarbeider tett med kandidatene og kundene.  De siste månedene har jeg spurt meg selv flere spørsmål; 

 • Hva er det som gjør at folk lykkes? 
 • Er det noe som utpekes som «mer viktig» i en ansettelsesprosess? 
 • Er det noen fellesnevnere? 

Jeg har reflektert over at de som er trygg i selv, uavhengig av alder og erfaring, er de som ofte får jobben. Det hørtes jo veldig enkelt ut, men det er vanskeligere enn man tror. I en intervjusituasjon er man ofte på utrygg grunn, det er ikke noe man er vant med og ikke noe man gjør hver dag.

Så hvorfor er noen kandidater tryggere enn andre? Hvorfor faller noen igjennom, selv om de kanskje har det beste utgangspunktet og er «best» på papiret? 

Jeg har drøftet disse problemstillingene og refleksjonene med kollegaene mine, og en kollega sa til meg at det er så mange råd der ute til intervjusituasjon at man blir om mulig mer usikker på hvordan man skal håndtere- og opptre i slike situasjoner. 

Les også: Lyst til å jobbe med oss i Dynamic People? Vi søker Seniorrådgiver

Her er noen tips til hva jeg tenker er viktig:  


Råd til kandidater: 

 • Forbered deg på hvem du er og hva du står for (verdigrunnlaget ditt). 
  F.eks.: hvordan vil kollegaer, familien din og tidligere ledere beskrive deg. Ikke minst, hvordan vil du beskrive deg selv? Finn ett eller to punkter som beskriver deg godt. Gjerne dine sterke side, det er vel det vi er flinkest til å beskrive, men også hva som er dine forbedringsområder.

 • Hva er du god på (arbeidsoppgaver og sosialt). Hvordan kan det du er god på å bidra inn imot stillingen og selskapet du søker jobb hos. Hvilken overføringsverdi har den jobben du har i dag i forhold til den du er på intervju til?

 • Hva er du stolt/hva har du oppnådd? Det er lov å være stolt av det du har oppnådd. Ikke vær redd for å skryte litt.

 • Hva kan du bli bedre på og hva må du evt. lære deg/ha fokus på fremover. 

Råd til deg som intervjuer/rekrutterer: 

 • Skap en trygghetssone (litt uformell, tørre å by seg selv)
 • Spill kandidaten god – jeg har vært med på intervju hvor intervjusettingen har vært et rent forhør og har sett trygge kandidater bli svært utrygge. Samtidig, av erfaring ser jeg at de som er trygge i seg selv ikke har blitt preget av dette og klarer å formulere gode svar og kontre tilbake.
 • Lytte, og ikke vri og vende på hvert eneste ord. La kandidaten komme til ordet og få forklart seg på en god måte.
 • Tenk Employer Branding 
 • Ikke minst, som intervjuer, du har også en jobb å selge inn stillingen og selskapet. Man ønsker vel at kandidaten skal føle at dette er en attraktiv arbeidsgiver og et sted de ønsker å jobbe?

Du må tørre å være deg selv, stå trygt i deg selv og ikke tenke for mye på hva de på andre siden av bordet tenker på. 

Personlig og jobbmessig har jeg erfart om du prøver å være noen du ikke er, så lykkes man heller ikke like godt. 

-Iselinn Bratbak, Seniorrådgiver Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere eller om du ønsker karriererådgivning. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.