Som julekvelden på kjerringa at dine ansatte sier opp i julen

Kan du miste ansatte i julen?

Julen er høysesong for oppsigelse

Vi merker godt at desember og januar er høysesong for rekruttering. Mange ønsker å lande prosesser før ferien, eller sette i gang i januar pga oppsigelser i romjulen. Kanskje får du en oppsigelse i romjulen mens du slapper av med familien, kobler av og lader opp til et nytt innholdsrikt år med ambisjoner for selskapet? 

Rekordhøy aktivitet i januar

I julen er det mange som finner ro til å kunne tenke på fremtiden, nyttårsforsetter og nye mål settes. For mange innebærer det høy aktivitet på Finn.no, LinkedIn og på våre stillingsannonser. Vi får mange henvendelser i januar fra kandidater som har tenkt litt i julen. De vil videre.  

Forberedt på det uforberedte

Å miste ansatte du setter pris på er ingen ønsket situasjon, men det kan skje den beste. Da kan det være greit å ha planen klar for hvordan man agerer.  En rekrutteringsprosess tar gjerne 6-8 uker fra man har kravspesifikasjonen klar, annonsen er publisert og search jobben er iverksatt, til rett kandidat har signert arbeidsavtalen. Derfra er det ofte 3 måneders oppsigelsestid før vedkommende kan starte «on boarding». 

Ønsker du en ny ressurs på plass om et halvår, må du sette i gang prosessen nå 

Sett av tid, en prosess tar gjerne 100-150 timer i search, kandidathåndtering og utvelgelsesprosess. 80 – 95 % av de vi rekrutterer er et resultat av målrettet headhunting og search, det gjenspeiler også tidsbruken. Selv om gode systemer og teknologi hjelper oss med å effektivisere arbeidet er det mye manuelt arbeid og mange personlige møter som gjennomføres. Det er ikke sikkert den rette kandidaten finner akkurat din annonse i jungelen av konkurrenter og søker på din stillingsannonse, men med god employer branding, treffsikre algoritmer i annonseringssystemet og erfaring med stillingsannonsering får du en fordel blant flere titalls tusen annonser. 

Konkurranseutsette den rette kandidaten

Selv om du skulle lykkes med annonsering, er det avgjørende at søkere konkurranseutsettes for å sikre for å sikre et godt resultat. Om du forventer at den rette er i nettverket ditt og det holder å ta noen telefoner, kan det være at vedkommende bør konkurrere om plassen likevel – din trygghet på at rett er rett øker gjennom prosessen. Utvelgelsesprosessen er vel så viktig med kandidater du har funnet. Får å minimere feilmargin bør intervjuene være strukturerte, kandidatene testes, relevant case gjennomføres og finalistene få en grundig referansesjekk og vurderes mot kravspesifikasjonen. Et godt førsteinntrykk og en fin CV kan blende. Det kan være gode kandidater bak en mindre god CV og omvendt.  

Les også: Lyst til å jobbe med oss i Dynamic People? Vi søker Seniorrådgiver

Kan du motvirke at dine ansatte sier opp i julen?

Som julekvelden på kjærringa at dine ansatte sier opp i julen. Det er ikke sikkert du bør tviholde på ansatte som ønsker seg ut. Selv om du vet hvor omfattende og tidkrevende det vil være å erstatte vedkommende. Å overby andre jobbtilbud kan ende med at kandidaten takker ja og blir værende. Du kan sitte igjen med en demotivert og overbetalt medarbeider om et halvår. Om oppsigelsen først har skjedd og du vil motvirke at det skjer igjen, kan det heller være tid for å reflektere litt over årsaken. Ønsket om å se etter ny jobb er bare et symptom, eller et resultat. Vi innleder samtaler med kandidater med å kartlegge motivasjonsfaktorer. Hva vil du fra og hva ønsker du deg til? Ofte er svaret uroligheter i organisasjonen, manglende involvering, kulturen / etterlevelse av verdigrunnlaget, eller ønske om fagligutvikling og / eller karriere muligheter. Noen ganger, eller ganske ofte, kan dette være faktorer en leder kan påvirke. Lederen leder uansett i hvilken retning han, eller hun går.    

-Tomas Kersten, Head of research og Partner i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.