SECOND OPINION

Du vil ikke gjøre feil i rekruttering

  • Om du rekrutterer nå, men er usikker på hvem du skal velge kan du ha en utfordring som vi kan hjelpe deg med.

Digital second opinion

En second opinion skal kunne gi deg det rette beslutningsgrunnlaget, du skal få forutsetningene til å ta den riktigste beslutningen, vurdere fordeler og ulemper opp mot vektingen av utvelgeseskriteriene.

Vekting av utvelgelseskriteriene

I kravspesifikasjon tydeliggjøres hvilke kriterier du bør ha og hvordan disse bør vektlegges, miljø og rolle identifiseres og defineres. Hvem passer inn og hva skal de bringe inn i selskapet.  Dette gjøres gjennom å identifisere hvilke verdier selskapet har, hvordan er kulturen er og rekrutterende leder svarer på noen spørsmål digitalt for å identifisere personlighetstrekk som passer inn. 

Vi identifiserer hva rollen innebærer og hvilke egenskaper som skal til for å fylle rollen, hvilken spisskompetanse skal kandidatene ha? Da har vi forutsetninger for å kartlegge kvalifikasjonene kandidatene har og vurdere finalistene opp mot dette. 

Digital prosess

Alt kan gjennomføres digitalt. Etter at vi har fått nok informasjon om kravspesifikasjonen gjennomføres en presentasjon av finalistene du vil vurdere på Teams, deretter gjennomfører vi en test av personlighetstrekk, verbale og numeriske ferdigheter. Detnest gjennomfører vi tilbakelsing av denne – testen er et samtaleverktøy. 

Digital refernasjesjekk

Våre referanseintervjuer gjennomføres via et online spørreskjema. Vi opplever at referansene er mer sannferdig skriftlig enn muntlig, vi unngår vår egen velvilje når vi lytter til samtalen og tolkningen blir mer objektiv.

Vurdering og innstilling

Til slutt i prosessen har du et omfattende beslutningsgrunnlag, dette setter vi sammen til vurderinger opp mot utvelgelseskriteriene og ikke minst vektingen av disse. Vi leverer et regneark med formler du kan bruke for å skåre kandidatene slik at fordeler og ulemper ved de ulke kandidatene blir tydelig. 

Kjøp av delprosesser

Second opinion er en delprosess, denne kan også deles opp, du kan bestille kun test, eller kun referanseintervjuer om du ønsker det. Prisene er avhengig av antallet. 

Ta kontakt med oss på chatten, telefon eller mail.

-Anders Beichmann, Partner og Hodejeger i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.