Rekruttere i Korona tider?

Rekruttere i Korona tider?

Kanskje blir vi mer åpensinnet, mer objektive, mindre forutinntatt og sterkere på å rekruttere mangfold i rekrutteringsprosessene? 

Korona smitten tas på alvor. Kanskje får det konsekvenser for hvilke roller du skal rekruttere når. Det får definitivt en konsekvens for hvordan vi rekrutterer. Rekruttering er basert på møte mellom mennesker, men kanskje blir vi bedre av å tenke annerledes på prosessen?

Tomas Kersten

De teknologiske digitale løsningene finnes, teknologioptimistene mener maskinene, robotisering og automatisering gjennomfører bedre utvelgelse enn det mennesker får til. Det finnes forsøk som underbygger dette. Det finnes også skrekkhistorier om teknologier som er stoppet, eller ikke tatt i bruk på bakgrunn av det motsatte også. 

Vi har gjentatte eksempler på digitaliserte prosjekter vi har gjennomført, helt til ansettelse uten personlig oppmøte. Ingen smittefare. Som oftest på bakgrunn av geografi, vi jobber både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi trenger ikke lokalkontor i Bergen, Trondheim, eller Sydney for å rekruttere kandidater fra London, eller København (som har vært de praktiske tilfellene så langt). Vi trenger heller ikke kontor i Tromsø for å få «solgt inn» oppdrag der.

Den digitale prosessen

Den digitale prosessen starter gjerne med datastyrt annonsering, annonsen finner rett kandidat på de mediene målgruppen leser og annonsen publiseres på disse mediene. Inn i trakta trigges de rette kandidatene til å vise interesse. 

Search jobben er heldigital, kandidater ligger tilgjengelig på digitale og sosiale medier, search jobben gjør vi uavhengig av geografi – vi er ikke i smittbar nærhet til kandidatene i search arbeidet. Som regel fører searchprosessen og headhunting til en personlig uformell prat om motivasjonsfaktorer og hvilke roller / selskap som kan treffe triggerne, men denne kan enkelt erstattes med en chat, telefon, eller teams/skype, noe som ofte gjennomføres allerede.

Online intervju

Selv uten Korona smittefare gjennomføres flere av våre intervjuer pr video, eller telefon. Nå utvikler vi online (intervju)spørreskjema i kandidatsystemet vårt i tillegg. Til slutt i prosessen gjennomføres referanse digitalt. Vi opplever at referansene er mer sannferdig skriftlig enn muntlig, vi unngår vår egen velvilje når vi lytter til samtalen og tolkningen blir mer objektiv. Testing foregår heller ikke i personlig møte. Våre tester er forholdsvis omfattende, i tillegg kan vi bruke andre typer verktøy for personlighetsanalyse, som for eksempel gamefisering, eller Crystal. Erfaringer viser at treffsikkerheten øker betydelig ved bruk av verktøyene, kontra (eller i tillegg til) egen vurdering. 

Personlig møte

De fleste vil nok foretrekke personlige møter før ansettelse, vanligvis er det mange involverte og flere timer sammen med kandidater for å forsikre oss om at kandidaten passer inn i miljø og kultur. Likevel ser vi at det finnes løsninger, som ikke går på bekostning av kvalitet og effektivitet, for å unngå smittefare. Antall personlige treff kan reduseres til et minimum uten at det går utover kvaliteten. 

Er du fremoverlent mot det som kommer?

Den digitale transformasjonen kommer i rekruttering også, sakte men sikkert kan det føre til mer automatisering også. Lener du deg tilbake mot det som var, eller tør du prøve noe nytt for å effektivisere? Skremmende å vite hvor mye data kan fortelle oss om ens personlighet, men sliker det blitt; https://nrkbeta.no/2017/02/04/dataene-som-snudde-verden-pa-hodet/

Beveg deg når «alle» andre står stille

Kanskje er timingen rett, akkurat nå når andre står stille. Kanskje er det nå du skal rekruttere når det er noe mindre konkurranse om de heteste kandidatene?

Chat med oss

Du treffer ikke en chatbot, men en levende person i andre enden😊

-Tomas Kersten, Head of research og Partner i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.