«Outboarding»

Mange bedrifter er gode på «onboarding», som er viktig når man begynner i ny jobb. Bedrifter som har en policy på at alle nye skal få en god start er ofte gode på dette. Selv om ikke alle bedrifter har en strategi på hvordan de skal ta imot en ny medarbeider, vil jeg påstå at de fleste ønsker å gjøre det på en best mulig måte. Nye ansatte har gledet seg de tre siste mnd., de har store forventninger, og jeg vil anbefale alle arbeidsgivere å være bevisst på dette. Det er mye å lese om onboarding så det lar jeg ligge, og jeg har et annet tema på hjertet som jeg vil dele med dere. 

 «Outboarding» er veldig viktig for de som ikke fikk jobben. 

Min jobb er knyttet til følelser. Noen blir noen veldig glade, mens de fleste blir lei seg. Uansett utfall så fortjener alle å bli behandlet med respekt med en skikkelig tilbakemelding. Som oftest er det bare en som blir vinneren i en rekrutteringsprosess. Alle de som ikke når toppen har jobbet hardt for å levere, de har bygget opp spenning og forventninger og har lyst på en ny jobb. Når beskjeden kommer og de ikke får være med videre så reagerer man ulikt. Noen «faller litt sammen» selv om man vet at man kjemper mot andre gode kandidater 

Alle fortjener en skikkelig tilbakemelding og behandles med respekt.

Det er en glede når jeg kan fortelle kandidaten at de får jobben, men derimot kan det være vanskelig å ta samtalen med de som ikke får jobben. Alle som er i en god prosess må prestere, komme ut av sin egen komforsone, være personlige og by på seg selv.  Jeg blir ofte stolt av, og glad i kandidater som jeg har jobbet med over tid. Veldig ofte ser jeg gjennom prosessen at de er blitt tryggere på seg selv og mer bevisst på sine egne verdier og kompetanse. De fleste skal sette seg på nytt tog, og det er viktig for oss i Dynamic People at vi sørger for at det skjer på en best mulig måte, og at de får en god kandidatopplevelse på vegne av våre kunder.  Vi gjør vårt beste for at alle uavhengig av utfall, føler seg sett, hørt og godt behandlet. 

God «outboarding» er viktig for alle, spesielt for våre kunder.

Det er veldig godt når tilbakemeldingene fra kandidat nr. 2 og nr. 3 sier: «Tusen takk, jeg har vokst, jeg vet mer om meg selv og jeg er ikke redd for fremtiden». Da blir jeg glad. Hva betyr dette for Dynamic Peoples kunder? Jo, de som ikke fikk jobben sitter igjen med et solid inntrykk av DIN bedrift. Vi jobber MED dere og ikke for dere i alle våre prosesser, det har en stor VERDI 😊 Derfor er «outboarding» i en rekrutteringsprosess også viktig. 

-Tom Bye Johansen, Senior rådgiver i Dynamic People As

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere eller om du ønsker karriererådgivning. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.