Enkle grep for å bli synlig på LinkedIn

Da jeg for 5 mnd siden ble ansatt i Dynamic People som HR/Markedskoordinator ble jeg raskt satt i en Researcher-rolle for å lære meg å screene kandidatmarkedet. Dette er en viktig jobb i en rekrutteringsprosess for å finne profiler som kan passe inn hos oppdragsgiverne våre. Vi bruker flere search-plattformer, men jeg ønsker i dette innlegget å fokusere på LinkedIn.

Slik gjør du deg synlig på LinkedIn

Hvis du ønsker at en researcher eller hodejeger skal finne deg, bør du ha en utfyllende profil. Jeg ønsker å dele noe tips som jeg vet vil gjøre deg mer synlig.

 • Utfyllende profil. Fyll inn jobb, utdanning, kurs, frivillig arbeid, prestasjoner, sertifikater samt ferdigheter og anerkjennelser. Dette skaper rammen for profilen din. Deretter er det veldig viktig at du skriver noen punkter eller oppsummering på hver enkelt jobb du har hatt! Hvilke primæroppgaver eller ansvarsområder hadde du i de ulike jobbene? Noen spesielle resultater du oppnådde? Husk også å oppdatere profilen din etter hvert som du får nye erfaringer.
 • Synlighet. Har du skrevet noen artikler eller har du kanskje blitt skrevet om? Har du kanskje bilder/videoer som kan kobles til en ferdighet eller utdannelse? Legg dette gjerne ved. Det står «Last opp» eller «Lenke» på hver enkelt felt.
 • Husk bilde! Det trenger ikke være profesjonelt, men det må gjerne være et klart bilde med en nøytral bakgrunn. Et bilde gir straks en følelse av nærhet og tilgjengelighet.
 • Har du noen hull i CV? Det kan være fordi du har vært jobbsøkende, på reise, i permisjon eller syk? Du bestemmer selv hvor mye du vil dele, men det er helt menneskelig og fint om du ønsker å dele dette. Da slipper vi å lure på hva som er årsaken.
 • Ferdigheter. Legg inn så mange ferdigheter som mulig da dette typisk kan være søkeord som vi leter etter for å finne den rette kandidat. Eksempel: Excel, regnskap, B2B, C#, Javascript, AutoCAD, agrikultur osv. I noen stillinger krever det spesifikke ferdigheter, og du vil raskt dukke opp dersom du har notert det i profilen din.
 • Oppsummer deg selv, vis hvem du er. Fyll inn «Om»: skriv et sammendrag om hvem du er, hva du jobber med og hva dine nøkkelkvalifikasjoner er. Dette vises øverst på profilen din og vi kan raskt danne et inntrykk.
 • Gjør deg tilgjengelig. Husk å slå på funksjonen «interessert i nye muligheter» hvis du ønsker en ny jobb. Dette vil vises for rekrutterere som har en egen tilgang, og det vil ikke være synlig for dine kolleger. Du vil øke sjansen betraktelig for å dukke opp i search-arbeidet!
 • By på deg selv! Hvis du ønsker å jobbe i et spesifikt selskap: gjør litt research og legg til HR/rekrutteringspersoner i selskapet. Skriv gjerne en melding når du sender invitasjonen hvor du skriver hvorfor du legger de til. Skaff deg kontakter og ikke vær redd for å legge til eller godta nye forbindelser. Hvis noen med tittel rekrutterer/hodejeger/researcher har vært innom din profil kan du skrive en kort melding: «Hei, jeg ser du har vært innom profilen min. Er det en spesiell kompetanse du ser etter?». Dette viser at du er engasjert og du vil skille deg ut.

Nå som du har en flott og utfyllende profil på Linkedin kan du konsentrere deg om å være aktiv og vise interesse for personer eller selskaper som du synes er spennende. Følg selskaper, del artikler, bygg nettverk. 

Er du på jobbjakt? Da vil jeg i tillegg til å bygge en god LinkedIn-profil, sterkt anbefale deg å registrere deg i vår database: https://bit.ly/2ujd4JQ. Du vil da bli synlig for alle våre hodejegere.

Masse lykke til! 😊

-Ramona Nesshaug, Researcher og HR/ Markedskoordinator i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til karriereveiledning. Du kan lese mer om karriereveiledning HER. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

Godt Nytt år

2020 så vidt begynt, men samtidig godt i gang – «nytt år og nye muligheter» – «blanke ark og fargestifter til». 

Phu! Nå har vi jo akkurat lagt bak oss 2019 – landet med begge beina, ingenting brukket og mål og budsjetter er mer eller mindre oppnådd .

Og det er jo fantastisk å kunne begynne med blanke ark – ha hele 2020 foran seg – alle muligheter – startskuddet har gått og jobben med å nå nye mål og budsjetter er i gang.

Men noen ganger kan det virke litt overveldende også – på nyttårsaften er det som om man har nådd toppen av bakken, alt som er gjort, jobben som er lagt ned, klatringen til toppen. Står der og skuer utover 2019, klappe seg selv litt på skulderen over hva vi har oppnådd – det er viktig!! Og så lærer vi av det vi ikke klarte – og kaster det over skulderen og ned tilbake mot 2019 raskest mulig. Snur oss mot 2020 -rutsjer ned til bunnen av bakken og starter klatreturen oppover.. igjen…. Skuer oppover – vet det er mye jobb, men også mye gleder og små seire som skal feires underveis – det er langt til toppen.. huske å puste litt innimellom. Men vi skal dit – igjen!! Det er, som kjent, i motbakke det går oppover 😊

Jeg starter alltid hvert år med litt motstridende følelser – elsker nye starter – nye muligheter – nye mål. Men vet at det ikke kommer av seg selv, der jeg står på startgropen og ser opp og frem – men heldigvis har jeg kolleger, familie og venner som er gode «sherpaer» på veien!

Så 2020 – VELKOMMEN!! Sammen skal vi «naile» det nye året! Jeg er din «sherpa» og du er min! Gleder meg! 

– Sissel Gladsø, CFO, Partner og Hodejeger i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

«Outboarding»

Mange bedrifter er gode på «onboarding», som er viktig når man begynner i ny jobb. Bedrifter som har en policy på at alle nye skal få en god start er ofte gode på dette. Selv om ikke alle bedrifter har en strategi på hvordan de skal ta imot en ny medarbeider, vil jeg påstå at de fleste ønsker å gjøre det på en best mulig måte. Nye ansatte har gledet seg de tre siste mnd., de har store forventninger, og jeg vil anbefale alle arbeidsgivere å være bevisst på dette. Det er mye å lese om onboarding så det lar jeg ligge, og jeg har et annet tema på hjertet som jeg vil dele med dere. 

 «Outboarding» er veldig viktig for de som ikke fikk jobben. 

Min jobb er knyttet til følelser. Noen blir noen veldig glade, mens de fleste blir lei seg. Uansett utfall så fortjener alle å bli behandlet med respekt med en skikkelig tilbakemelding. Som oftest er det bare en som blir vinneren i en rekrutteringsprosess. Alle de som ikke når toppen har jobbet hardt for å levere, de har bygget opp spenning og forventninger og har lyst på en ny jobb. Når beskjeden kommer og de ikke får være med videre så reagerer man ulikt. Noen «faller litt sammen» selv om man vet at man kjemper mot andre gode kandidater 

Alle fortjener en skikkelig tilbakemelding og behandles med respekt.

Det er en glede når jeg kan fortelle kandidaten at de får jobben, men derimot kan det være vanskelig å ta samtalen med de som ikke får jobben. Alle som er i en god prosess må prestere, komme ut av sin egen komforsone, være personlige og by på seg selv.  Jeg blir ofte stolt av, og glad i kandidater som jeg har jobbet med over tid. Veldig ofte ser jeg gjennom prosessen at de er blitt tryggere på seg selv og mer bevisst på sine egne verdier og kompetanse. De fleste skal sette seg på nytt tog, og det er viktig for oss i Dynamic People at vi sørger for at det skjer på en best mulig måte, og at de får en god kandidatopplevelse på vegne av våre kunder.  Vi gjør vårt beste for at alle uavhengig av utfall, føler seg sett, hørt og godt behandlet. 

God «outboarding» er viktig for alle, spesielt for våre kunder.

Det er veldig godt når tilbakemeldingene fra kandidat nr. 2 og nr. 3 sier: «Tusen takk, jeg har vokst, jeg vet mer om meg selv og jeg er ikke redd for fremtiden». Da blir jeg glad. Hva betyr dette for Dynamic Peoples kunder? Jo, de som ikke fikk jobben sitter igjen med et solid inntrykk av DIN bedrift. Vi jobber MED dere og ikke for dere i alle våre prosesser, det har en stor VERDI 😊 Derfor er «outboarding» i en rekrutteringsprosess også viktig. 

-Tom Bye Johansen, Senior rådgiver i Dynamic People As

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere eller om du ønsker karriererådgivning. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

God jul og godt nytt år

Til alle våre kunder, kandidater og samarbeidspartnere. Tusen takk for at du har bidratt til et verdifullt år for oss. Over 150 oppdrag er løst i både offentlig og privat sektor. Med lagånd, empati, raushet og engasjement skal vi fortsette å skape resultater for våre kunder og kandidater i 2020. Vi ønsker dere en riktig god jul og et godt nytt år!
Hilsen alle oss i Dynamic People.

Julebrev Desember 2019

Som julekvelden på kjerringa at dine ansatte sier opp i julen

Kan du miste ansatte i julen?

Julen er høysesong for oppsigelse

Vi merker godt at desember og januar er høysesong for rekruttering. Mange ønsker å lande prosesser før ferien, eller sette i gang i januar pga oppsigelser i romjulen. Kanskje får du en oppsigelse i romjulen mens du slapper av med familien, kobler av og lader opp til et nytt innholdsrikt år med ambisjoner for selskapet? 

Rekordhøy aktivitet i januar

I julen er det mange som finner ro til å kunne tenke på fremtiden, nyttårsforsetter og nye mål settes. For mange innebærer det høy aktivitet på Finn.no, LinkedIn og på våre stillingsannonser. Vi får mange henvendelser i januar fra kandidater som har tenkt litt i julen. De vil videre.  

Forberedt på det uforberedte

Å miste ansatte du setter pris på er ingen ønsket situasjon, men det kan skje den beste. Da kan det være greit å ha planen klar for hvordan man agerer.  En rekrutteringsprosess tar gjerne 6-8 uker fra man har kravspesifikasjonen klar, annonsen er publisert og search jobben er iverksatt, til rett kandidat har signert arbeidsavtalen. Derfra er det ofte 3 måneders oppsigelsestid før vedkommende kan starte «on boarding». 

Ønsker du en ny ressurs på plass om et halvår, må du sette i gang prosessen nå 

Sett av tid, en prosess tar gjerne 100-150 timer i search, kandidathåndtering og utvelgelsesprosess. 80 – 95 % av de vi rekrutterer er et resultat av målrettet headhunting og search, det gjenspeiler også tidsbruken. Selv om gode systemer og teknologi hjelper oss med å effektivisere arbeidet er det mye manuelt arbeid og mange personlige møter som gjennomføres. Det er ikke sikkert den rette kandidaten finner akkurat din annonse i jungelen av konkurrenter og søker på din stillingsannonse, men med god employer branding, treffsikre algoritmer i annonseringssystemet og erfaring med stillingsannonsering får du en fordel blant flere titalls tusen annonser. 

Konkurranseutsette den rette kandidaten

Selv om du skulle lykkes med annonsering, er det avgjørende at søkere konkurranseutsettes for å sikre for å sikre et godt resultat. Om du forventer at den rette er i nettverket ditt og det holder å ta noen telefoner, kan det være at vedkommende bør konkurrere om plassen likevel – din trygghet på at rett er rett øker gjennom prosessen. Utvelgelsesprosessen er vel så viktig med kandidater du har funnet. Får å minimere feilmargin bør intervjuene være strukturerte, kandidatene testes, relevant case gjennomføres og finalistene få en grundig referansesjekk og vurderes mot kravspesifikasjonen. Et godt førsteinntrykk og en fin CV kan blende. Det kan være gode kandidater bak en mindre god CV og omvendt.  

Les også: Lyst til å jobbe med oss i Dynamic People? Vi søker Seniorrådgiver

Kan du motvirke at dine ansatte sier opp i julen?

Som julekvelden på kjærringa at dine ansatte sier opp i julen. Det er ikke sikkert du bør tviholde på ansatte som ønsker seg ut. Selv om du vet hvor omfattende og tidkrevende det vil være å erstatte vedkommende. Å overby andre jobbtilbud kan ende med at kandidaten takker ja og blir værende. Du kan sitte igjen med en demotivert og overbetalt medarbeider om et halvår. Om oppsigelsen først har skjedd og du vil motvirke at det skjer igjen, kan det heller være tid for å reflektere litt over årsaken. Ønsket om å se etter ny jobb er bare et symptom, eller et resultat. Vi innleder samtaler med kandidater med å kartlegge motivasjonsfaktorer. Hva vil du fra og hva ønsker du deg til? Ofte er svaret uroligheter i organisasjonen, manglende involvering, kulturen / etterlevelse av verdigrunnlaget, eller ønske om fagligutvikling og / eller karriere muligheter. Noen ganger, eller ganske ofte, kan dette være faktorer en leder kan påvirke. Lederen leder uansett i hvilken retning han, eller hun går.    

-Tomas Kersten, Head of research og Partner i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

Tørre å stå trygt i deg selv, i livet og i en jobbsøkerprosess.

I Dynamic People får vi ukentlig mennesker ut i ny og spennende jobb, og samarbeider tett med kandidatene og kundene.  De siste månedene har jeg spurt meg selv flere spørsmål; 

 • Hva er det som gjør at folk lykkes? 
 • Er det noe som utpekes som «mer viktig» i en ansettelsesprosess? 
 • Er det noen fellesnevnere? 

Jeg har reflektert over at de som er trygg i selv, uavhengig av alder og erfaring, er de som ofte får jobben. Det hørtes jo veldig enkelt ut, men det er vanskeligere enn man tror. I en intervjusituasjon er man ofte på utrygg grunn, det er ikke noe man er vant med og ikke noe man gjør hver dag.

Så hvorfor er noen kandidater tryggere enn andre? Hvorfor faller noen igjennom, selv om de kanskje har det beste utgangspunktet og er «best» på papiret? 

Jeg har drøftet disse problemstillingene og refleksjonene med kollegaene mine, og en kollega sa til meg at det er så mange råd der ute til intervjusituasjon at man blir om mulig mer usikker på hvordan man skal håndtere- og opptre i slike situasjoner. 

Les også: Lyst til å jobbe med oss i Dynamic People? Vi søker Seniorrådgiver

Her er noen tips til hva jeg tenker er viktig:  


Råd til kandidater: 

 • Forbered deg på hvem du er og hva du står for (verdigrunnlaget ditt). 
  F.eks.: hvordan vil kollegaer, familien din og tidligere ledere beskrive deg. Ikke minst, hvordan vil du beskrive deg selv? Finn ett eller to punkter som beskriver deg godt. Gjerne dine sterke side, det er vel det vi er flinkest til å beskrive, men også hva som er dine forbedringsområder.

 • Hva er du god på (arbeidsoppgaver og sosialt). Hvordan kan det du er god på å bidra inn imot stillingen og selskapet du søker jobb hos. Hvilken overføringsverdi har den jobben du har i dag i forhold til den du er på intervju til?

 • Hva er du stolt/hva har du oppnådd? Det er lov å være stolt av det du har oppnådd. Ikke vær redd for å skryte litt.

 • Hva kan du bli bedre på og hva må du evt. lære deg/ha fokus på fremover. 

Råd til deg som intervjuer/rekrutterer: 

 • Skap en trygghetssone (litt uformell, tørre å by seg selv)
 • Spill kandidaten god – jeg har vært med på intervju hvor intervjusettingen har vært et rent forhør og har sett trygge kandidater bli svært utrygge. Samtidig, av erfaring ser jeg at de som er trygge i seg selv ikke har blitt preget av dette og klarer å formulere gode svar og kontre tilbake.
 • Lytte, og ikke vri og vende på hvert eneste ord. La kandidaten komme til ordet og få forklart seg på en god måte.
 • Tenk Employer Branding 
 • Ikke minst, som intervjuer, du har også en jobb å selge inn stillingen og selskapet. Man ønsker vel at kandidaten skal føle at dette er en attraktiv arbeidsgiver og et sted de ønsker å jobbe?

Du må tørre å være deg selv, stå trygt i deg selv og ikke tenke for mye på hva de på andre siden av bordet tenker på. 

Personlig og jobbmessig har jeg erfart om du prøver å være noen du ikke er, så lykkes man heller ikke like godt. 

-Iselinn Bratbak, Seniorrådgiver Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere eller om du ønsker karriererådgivning. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

Dine verdier

Verdi kan måles på mange måter. Her er noen refleksjoner fra en rekrutteringsrådgiver.


Erfaringer rundt å møte forskjellige personligheter med ulik bakgrunn, utdannelse og verdisyn er noe jeg har lyst å dele og stille spørsmål ved. Siden starten av 90-tallet har jeg jobbet med å ansette mennesker, og har siden den gang bygget opp flere selskaper og miljøer. Jeg har rekruttert unge mennesker som kommer rett fra skolebenken og jeg har rekruttert erfarne ledere. Er det forskjell på verdisynet i de ulike aldre? «Tja» vil de fleste tenke. Dette spørsmålet sammen med mye annet, er det som gjør min jobbhverdag spennende og ikke minst innholdsrik. Jeg lærer noe nytt hver dag, jeg er heldig. 

Husk at vi er alle bare er mennesker.


Jeg ble skremt av tanken på å rekruttere toppledere, de som har mye utdannelse, mye erfaring, faglig tyngde og store ansvarsområder. Parallelt skulle jeg hente unge talenter rett fra skolebenken. «Phuuu, får jeg det til?» Svaret er ja. Vi er alle «like». Hallo, vi er alle mennesker! Vi har alle personlighet, egenskaper, motivasjon og vi alle kommer fra et sted. Noen er kommet lengre på livets reise, noen kortere. Poenget er at det faktisk ikke er så stor forskjell på oss når vi sitter der og ønsker ny jobb, eller når vi blir introdusert for en ny mulighet som vi ikke hadde tenkt på. 

Verdi kan måles i mye.


Min oppgave er å kartlegge at begge parter matcher sammen. Jeg skal sørge for at kandidaten har motivasjon og kunnskap til å løse de oppgavene som våre oppdragsgivere ønsker. Ikke minst skal jeg kartlegge at begge parter har lyst til å jobbe sammen. Da er verdisyn, kultur og miljø veldig viktig. En av flere refleksjoner jeg har gjort er at unge mennesker er mye mer bevist på de tre ordene: verdi, kultur og miljø. I tillegg vil de vite hvem og hvordan sin nærmeste leder er. Et annet sentralt spørsmål som de unge stiller er: «Hvilket samfunnsansvar tar bedriften?»

De unge er ikke så opptatt av lønn som de eldre. De er opptatt av å lære, av å være en del av noe bra, noe de er stolte av og at bedriften tar samfunnsansvar. Nesten uten unntak spør de: «Hvordan er pensjonsordningen?» De unge er langt mer tydelig på hva de motiveres av. Disse spørsmålene får jeg sjelden fra de «eldre». Mange ganger tenker jeg «pokker så reflekterte de er, så langt frem de tenker». Jeg var selv ung på 80-tallet og var ikke i nærheten av å tenke på disse spørsmålene eller langt frem i tid.

Lær av de unge, finn dine verdier.


Så kjære deg som har jobbet en stund: Lær av de unge! De unge er målrettet og tydelig på hva de vil. Eldre kan være mer utydelige. Min jobb er å guide deg inn på nye tanker som skaper nye muligheter. Du bærer på verdifull erfaring og du har så mye å gi! Du kan bidra på langt flere områder enn du selv tror. Men du drives ikke på samme måte frem av verdi, kultur og miljø. For deg betyr lønn og selve arbeidsoppgavene mest. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle

Det er aldri for sent å gjøre en endring.

Vær tydelig på hvilke andre aspekter enn lønn og oppgave som betyr noe for deg. Reflekter over dine verdier. Passer dine verdier med arbeidsgivers verdier? Det vil hjelpe oss i arbeidet for våre kunder når vi skal finne ut om du passer inn i ny team-sammensetning.

Man trenger den som kommer inn med fersk kunnskap og nytt syn, men like viktig er det med syvende far i huset som har erfart og lært gjennom mange år. Denne erfaringen kan ikke erstattes med teori. Dynamikken med å blande ny og «gammel» kompetanse gir en bra kombinasjon, lær av hverandre og del verdier. Bevisstgjøring i en rekrutteringsprosess vil gagne deg og dine kolleger med refleksjon, nye muligheter og løsninger. Det er vel det man ønsker å oppnå med en rekrutteringsprosess: En endring som fører til det bedre! Vær bevist dine egne verdier😊

Forfatter av denne artikkelen er Tom (56 år), med hjelp fra Ramona (23 år).

-Tom Bye Johansen, Senior rådgiver i Dynamic People As

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere eller om du ønsker karriererådgivning. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

Hvilket førsteinntrykk gir du?

You never get a second chance to make a first impression!

Utrolig hvordan det slår meg til stadighet hvor rett dette er. Enten det er i jobb sammenheng eller på privaten. Du har sikkert hørt mange si disse legendariske ordene fra den kjente irske dikter og forfatter Oscar Wilde. Noen mener også at det var den kjente amerikanske humoristen og skuespilleren Will Rogers som kom med disse ordene. Uansett – det som har slått meg i dag i 2019 er at dette er så utrolig riktig og flott sagt.

Hvordan fremstår du?

I vår jobb som hodejegere møter vi veldig mange kandidater og firmaer hver dag. Det er utrolig stor forskjell på førsteinntrykket. Det burde ikke være slik. Ikke bare hvordan man møtes face to face med flakkende blikk eller det fraværende gode håndtrykket og heller ikke pen i tøyet. Vi prøver å ufarliggjøre situasjonen og ønsker å bli kjent med deg. Skape en god arena og ha en god dialog. Samme med bedrifter som er på søken etter nye medarbeidere. Veldig viktig at også de som representerer selskapet gjør et godt inntrykk – dere må også «selge» dere inn til kandidater. Ikke bare som en ansatt men også hvordan ditt selskap blir oppfattet etter din presentasjon. Husk, kandidater googler også ditt selskap og deg. Det etterlatte inntrykket må være bra – dere skal tross alt kanskje jobbe sammen i mange år fremover. LES OGSÅ: Avslutt med stil!

Et godt førsteinntrykk

Vi i Dynamic People er opptatt av å gi tips og råd til alle som følger oss eller som har lyst lese. Her kommer noen tips på veien på hvordan forbedre førsteinntrykket: Start med å gi et godt inntrykk via din søknad og CV. Bruk gjerne bilde og ha utfyllende informasjon om din nøkkelkompetanse for å bli lagt ekstra merke til. Tilpass til den stillingen du søker på. Unngå for all del skrivefeil (bruk spellcheck). Flott om du benytter et bilde så vi også vet at vi tar imot rett person. Oppsummer kort ansvar, rolle og hvilke resultater du bidro med hos den enkelte arbeidsgiver. Når vi møtes må du gi et ordentlig håndtrykk og se oss inn i øynene når du ankommer. Ikke flakk med blikket eller ha et slapt håndtrykk – ellers kan det fort bli et noe lengre løp for deg enn nødvendig. Ved gjennomgang av din historie og CV, anbefales det å trene på dette i forkant, slik at det kan komme mer av selv. Ha gjerne klart svar på det du vet det vil komme spørsmål om. F.eks hull i din CV, dine styrker og forbedringsområder – hvorfor velge deg til rollen, eventuelt hvordan ville dine kollegaer beskrevet deg og din kompetanse og resultater? Forbered også spørsmål. Ting du lurer på. En rekruttering skal også være riktig for deg som kandidat. LES OGSÅ: Ny jobb? LES OGSÅ: Karriereveiledning Hvor mye har du satt deg inn i rollen du er inne for å snakke om?

Gjør research og viktig å nullstille

Anbefaler å benytte de digitale hjelpemidlene som finnes. Det tas mer og mer for gitt at du har satt deg godt inn i både bedriften og rollen før samtalen. Under samtalen er det alltid positivt å være interessert og ta gjerne med deg notater. Vi i Dynamic People er opptatt av den gode samtalen. Når du kommer videre til å møte vår oppdragsgiver er det like viktig å tenke over tipsene ovenfor. Du må rett å slett nullstille deg og gi førsteinntrykket en gang til, og det for hver gang du møter nye representanter fra det rekrutterende selskapet. Prosessen er ikke ferdig før en eventuell ansettelsesavtale er skrevet.

Hvordan fremstår bedriften?

For bedrifter vil vi anbefale å ha både profesjonelle og oppdaterte hjemmesider. Sjekk hvordan dere fremstår i sosiale medier. Google dere selv. Gir det et riktig bilde av deg og bedriften du representerer? Kandidater og eventuelle forretningsforbindelser sjekker før dere møtes. Når dere møter kandidater første gang, gjelder veldig mange av de samme mekanismene også her som for kandidaten. Håndtrykket, øyekontakten, din egen presentasjon av selskapet og ditt engasjement for hva dere tilbyr av varer og tjenester. Hvilke verdier har selskapet nedfelt og styrer etter? Hvordan etterleves og oppleves disse? Hva ønsker du at det etterlatte inntrykket skal signalisere? Tenk igjennom hvorfor kandidaten skal jobbe hos deg. Rett å slett din egen innsalgspitch.

Lykke til med førsteinntrykket!

-Anders Beichmann Partner og Hodejeger i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere eller om du ønsker karriererådgivning. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

Digital referansesjekk

Hva er digital referansesjekk?

Vi i Dynamic People har benyttet oss av digital referansesjekk det siste året og jeg har lyst til å dele noen erfaringer rundt dette. Men først, hva er digital referansesjekk? En survey som samler inn data om den aktuelle kandidat. Ved hjelp av en digital plattform sender kandidaten ut forespørsel til sine referanser med ønske om at de svarer på forhåndsdefinerte spørsmål fra oss, dette gjør at hele referansesjekkprosessen blir effektivisert, kandidaten har full kontroll på prosessen og får tilbakemelding når referansene svarer. Rapporten med svar går tilbake til oss Dynamic People, kandidaten ser ikke hva referansen har svart. Surveyen ivaretar sikkerheten, risiko og kvalitet. 

Er en digital rapport en god nok referanse?

Må innrømme at jeg selv var litt skeptisk til en slik løsning, ville en digital rapport være en god nok referanse? Jeg var vant til selv å booke tid med referansepersonen for så å gjennomføre en strukturert samtale på telefon som ende ut i en rapport. Var stort sett godt fornøyd med mine egne samtaler og rapportene som ble oversendt til oppdragsgiver. Så hva er nå erfaringen etter over ettårs bruk av digitale referanser? Jo, det er svært gode rapporter vi får tilbake fra referansepersonene, referansen får mulighet selv til å formulere sine svar som ofte blir bedre enn gjengitt på telefon, vi opplever at en del saker kan være lettere å skrive enn å si og at informasjon som skrives er mer pålitelig og mange tenker seg ekstra om før de skriver unøyaktigheter. Vi samler innsikt av høy kvalitet på kortere tid og referanserapportene har vi stort sett innen et døgn. Referansepersonen svarer selv når det passer.

Les også om: Second opinion

Les også om: Assessment/ testing av kandidater

Økt kvalitet

Kort oppsummert så har vi nå effektivisert referansesjekk og økt kvaliteten. Det skal også nevnes at vi fortsatt ringer referanser når det er punkter vi ønsker mer informasjon om en det referansen har gitt eller at vi har spørsmål til svarene som er levert men da er samtalen mye kortere en enn tradisjonell referansesjekk på telefon.

-Ruth-Camilla Aas, Administrasjonsansvarlig og Hodejeger i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.