Du er nødt for å starte med deg selv før du peker på alle andre!

Det er lett å rette fokuset på andre når noe er galt. «Det er ikke meg det er noe galt med, det er alle de andre som ikke gjør som de skal eller får beskjed om. Jeg gjør det jeg mener er riktig og som jeg alltid har gjort.»

Hvordan skal du kunne lede andre godt hvis du ikke evner å finne rom for å lede deg selv? Hvis du opplever at tiden ikke strekker til er det kanskje på tide å prioritere annerledes. Vi trenger alle påfyll, repetisjon og tid til å reflektere og jobbe med vår egen adferd for å utvikle oss til bedre mennesker og være gode ledere og forbilder for andre.

Du må lære å forstå deg selv før du kan forstå andre.

Hva er grunnlaget som styrer den du er, dine beslutninger, følelser, motivasjon, adferd og kommunikasjon? Hvordan ønsker du å fremstå for deg selv og dine omgivelser? Hvem vil du være for andre, hva vil du bidra med og hvorfor opplever du det gir deg mening?

Therese Cleve-Stiansen Prestasjonsutvikler i Dynamic People Foto: Dynamic People

Store spørsmål? Ja, det er det og det krever tid til ærlig refleksjon. Noen har det kanskje helt klart for seg uten å ha reflektert over det bevisst. Andre trenger å få veiledning til bevisstgjøring innen så store spørsmål. Mitt råd er, gjør det som skal til, bruk tid, ressurser på å bli tydelig på akkurat disse spørsmålene og du vil lettere kunne forstå deg selv og bidra til at de rundt deg gjør det samme. Du blir en god leder som evner å lede andre gjennom nysgjerrighet, ydmykhet og respekt for ulikheter.

Vær raus med deg selv og de rundt deg, ta valg og kommuniser kun det du opplever er viktig og riktig som du kan stå inne for. Ikke gå på akkord med dine verdier fordi andre forventer det av deg i den rollen du har. Bidra til å skape rom for at de menneskene du har rundt deg gjør det samme.

Du kommer langt og vil være en god leder ved å være nysgjerrig, lytte, være ekte, ærlig, tydelig og ydmyk, samt inspirere andre til det samme.

-Therese Cleve-Stiansen Prestasjonsutvikler i Dynamic People

Dynamic People tilbyr skreddersydde program for prestasjonsutvikling. Vi tilbyr både individuell- og gruppe oppfølging. Les om våre prestasjonsutviklingsprogram her

Dynamic People tilbyr skreddersydde foredrag til bedrifter for ulike anledninger. Les om foredrag her

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 15 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge. Dynamic People ble Gaselle-bedrift i 2016 og vi planlegger ytterligere ekspansjon i 2018.

 

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.