Nå løser vi opp, like før alt løsnet.

Der kom Erna på banen med gode nyheter. Optimismen inviteres tilbake.

Ifølge jobbanalytikere er det allerede enkelte tegn til optimisme i arbeidsmarkedet, men det understrekes at det fortsatt er stor usikkerhet..

– Det ser ut som vi har lagt det største fallet bak oss, og at volumet nå har stabilisert seg. Innenfor enkelte stillingsfunksjoner og sektorer ser analytikerne tegn til økt optimisme. De forventer at den gradvise gjenåpningen av samfunnet vil bidra til økt etterspørsel etter arbeidskraft fremover.

Finn jobb

Fra arbeidsgiversiden har vi lenge merket en økning på etterspørselen etter arbeidskraft i offentlig sektor.  Det har derimot vært markant nedgang innen privat sektor, men det er opp til oss å snu dette. La oss snu det nå.

Men det som er spennende for oss som jobber med headhunting/rekruttering, er at det er veldig tydelig at de bedriftene som tør, de som klarer og de som kan satse akkurat nå, kommer til å få et enormt forsprang den dagen hverdagen atter er over oss og vi drømmer oss tilbake til de gode hjemmekontordagene (ja, det var en spøk).

Selv er jeg, som de fleste andre, på hjemmekontor enda, men jeg merker at fokuset og konsentrasjonen faller litt. Sko er byttet ut med varme tøfler, enda jeg sa for 6 uker siden at det skulle jeg ikke gjøre…

Nå har regjeringen løsnet på noen flere tiltak, og det er viktig, fordi «We the People» begynner å bli lei. Vi ser at folk er lei, ute på badeplasser, utesteder og andre plasser, tidligere kjent som «sosiale tilstelninger». 

Nå må bedriftene også løse opp, før alt løsner.

Men den kalde sannhet er at mange er permittert, eller har mistet jobben. 
Folk slutter å bruke penger, og da virkelig løsner alt. Det må vi unngå.

Men tilbake til mulighetene. 
Muligheten som ligger der, er den fantastiske kompetanse hos de som er permittert. Den muligheten bør bedriftene se, og utnytte. 

Ta de beste kandidatene nå. Noen andre får dem i morgen.

Og til dere som søker jobb: 

Dere som søker jobb nå, må komme dere tilbake i startgropen. Nå går startskuddet. For vi må huske at det er en trangere flaskehals akkurat nå, grunnet mengden med konkurrenter fra andre permitterte og kandidater fra bedrifter som går konkurs. 
Konkurransebildet har endret seg dramatisk og det vil få konsekvenser for mange. I den forbindelse opplever vi en stor pågang fra kandidater som ønsker karriereveiledning. Kanskje du ikke får nøyaktig den samme stillingen, men det kan jo være bra? Kanskje du er bedre et annet sted?

Det er lurt å registrere seg hos rekrutteringsbyråene nå, da ligger du i forkant. 

Oppdater LinkedIn profilen din, og følg med på stillinger som legges ut. Husk at det er mange stillinger som ikke utlyses, det er derfor viktig at du registrerer deg som åpen søker hos rekrutteringsbyråene. 
Når denne krisen er over, og det ser jo ut til at den går over, vil det komme en enorm etterspørsel etter arbeidskraft. Ta disse stegene nå, så er du klar når arbeidsmarkedet åpner seg igjen. Bruk tiden nå til å tenke på hva du er god på, hvilke retning du ønsker å gå, og hva som betyr mest for deg i din neste jobb. Hold kontakten med kolleger, og følg med på bransjen din selv om du nå er permittert.

Til bedrifter som tenker å ansette

Mange private bedrifter har valgt å utsette ansettelsesprosessen, men om dere tenker mer langsiktig, er det nå dere bør sette i gang ansettelsesprosessen. 
En ansettelsesprosess tar normalt 6-8 uker, men tilfanget på gode kandidater er stort nå, noe som dere bedriftseiere bør benytte dere av.

Vi har mange gode kandidater. Dette løser vi!

Han en god helg.

-Finn Christian Jagge, Partner og Hodejeger i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 12 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge. 

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.