Hva vil du og hvor sterkt vil du det?

Hva vil du og hvor sterkt vil du det?

Det finnes utallige visdomsord om at bare du vil nok, så får du det til. «The sky is the limit». «Jeg kan realisere mine drømmer fordi jeg vil det». «Kun din egen fantasi setter grenser».

Vi blir gjort oppmerksom på dem stadig vekk. Og det kan være nyttig å vri litt på innholdet. For når du er på jakt etter drømmejobben, må du først finne den. Enten finner du den selv, eller en hodejeger finner deg. Derfra og inn er det opp til deg å overbevise arbeidsgiver at du er den rette.

OG det er da din vilje blir ekstremt viktig. Selvfølgelig må du ha grunnleggende ferdigheter innen faget du skal utøve, men i større og større grad er det personligheten din som blir avgjørende for om du får jobben eller ikke. OG det er da du må vise vilje. På en ydmyk, men samtidig trygg måte må du vise arbeidsgiveren at dette er noe du virkelig vil.

Du må ha satt deg inn i bedriftens forretningsidè og visjon, gjenkjenne deg selv i bedriftens verdier og etiske kjøreregler. Og du må stille godt formulerte, gjerne halvkritiske spørsmål, som viser ditt engasjement og vilje. Vilje – ikke bare til å få jobben, men vilje til gjøre en fremragende jobb for arbeidsgiver. Har du ingen spørsmål viser du liten interesse for bedriften, tenk gjennom en håndfull spørsmål du vil stille, gjerne med oppfølgingsspørsmål etter at arbeidsgiver har svart. Dette viser engasjement og vilje.

Arbeidsgiver vil etterlyse din vilje til å utvikle bedriften, viljen til å gjennomføre nødvendige forbedringstiltak og viljen til å ofre seg for et godt resultat.

Viser du vilje, vil det oppfattes som evne – og du er dermed mye nærmere å få drømmejobben!

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *