Har dere noen aktuelle kandidater i basen? – Ukeslutt av Sissel Gladsø

Har dere noen aktuelle kandidater i basen?

Dette er et spørsmål vi som rekruttere ofte får fra våre oppdragsgivere – eller kanskje helst potensielle oppdragsgivere. Og jeg skjønner spørsmålet – og jeg skjønner at det er helt naturlig å spørre om det. Og svaret er ja – høyst sannsynlig har vi kandidater i «basen».

Vi – som alle andre rekrutteringsbyråer har jo både egne, betalte og åpne eksterne baser. Ekstremt store baser faktisk – og at det finnes en kandidat til deg er veldig sannsynlig.

Men hvor stor base vi har av aktuelle kandidater er egentlig ikke så viktig. Før kanskje, men ikke i dagens digitale samfunn hvor det ligger så ekstremt mye informasjon tilgjengelig. Nå gjelder det å finne nåla i høystakken – for høystakken har vi.

Men selv om vi har mange kandidater i vår base er det fortsatt ikke sikkert at det er denne du leter etter – og det er heller ikke sikkert om akkurat de vi har i basen er åpen for nye muligheter for øyeblikket. Kandidater er gjerne det vi kaller «ferskvare» – vi må finne riktig kandidat på riktig tidspunkt.

Så – det som er viktig er om vi evner å finne riktige kandidat til deg, både i egen base og eksterne baser, men også gjennom metodisk search, bransjetreff, faggrupper etc. Og ikke minst må du spørre deg selv om rekruttereren evner å selge inn stillingen, mao er en god menneskekjenner og har gode salgsegenskaper. Det er uinteressant om vi har en utømmelig base om vi ikke evner å selge inn nettopp din stilling og ditt selskap til kandidaten. I tillegg skal vi også finne om det er match på verdier og personlighet for å sikre at kandidaten passer inn i selskapets miljø og kultur.  

Vi må ikke bare finne nåla, men vi må også være sikre på at vi har funnet den riktige nåla.

 «Most people stop looking when they find the proverbial needle in the haystack. I would continue looking to see if there were other needles.” Albert Einstein

 

Har du allerede funnet «den rette kandidaten» men ønsker en kvalitetsikring av valget du har gjort, så kan vi også bistå deg med en «Second opinion»

– Sissel Gladsø, CFO, Partner og Hodejeger i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.