Gi aldri opp!- ukeslutt av Veronica Truong Jensen

I denne ukeslutten vil jeg benytte anledningen til å fortelle en historie. Målet er å kunne inspirere og motivere andre til å aldri gi opp, stå på, igjen og igjen. Uansett hvor utfordrende og krevende livet til tider kan være, uansett hvor mange hindringer man møter, husk – gi aldri opp!

 

«Det som ikke dreper oss gjør oss sterkere». –Friedrich Wilhelm Nietzsche

Historien

Denne historien handler om en av mine aller nærmeste, en av de viktigste og kjæreste personene i livet mitt.

Omtrent på denne tiden for 10 år siden, det var en lykke dag. Du hadde blitt mamma for første gang. Noe av det største man kan oppleve.

Hodejeger og Fagansvarlig Offentlig sektor Veronica Truong Jensen

Dagene gikk, du omfavnet mammarollen og brukte tiden til å bli kjent med den lille. Så kom den lørdag formiddagen som skulle endre alt. Jeg var der sammen med deg da det hendte. Det mest skremmende jeg noen gang har opplevd. I løpet av to døgn hadde du hatt 4 hjerneslag, og ble innlagt på sykehus. Det viste seg at du hadde fått en blodpropp i hjernen, som hadde utløst hjerneslagene.

 

Hvordan er det mulig? Du var akkurat blitt 20 år. Du var så ung. Du var den mest aktive personen jeg kjente, du hadde gått på Wang toppidrett, du spilte håndball, du hadde levd et sunt liv, du røyket ikke. Det føltes så urettferdig. Du hadde jo hele livet foran deg! Og, du hadde akkurat, for 16 dager siden, blitt mamma til verdens nydeligste jente. Hvordan kunne dette skje? Hvorfor deg? Hva ville skje med fremtiden din nå?

 

Mange år med prøvelser stod for tur. Opptrening, oppfølging hos lege og fysioterapeut, forebyggende medisinering og varige helseplager. Livet ble ikke slik man hadde sett for seg for en ung jente i tyveårene. Planer om studier og utdannelser måtte legges til side, da hukommelsen og konsentrasjonsevnen var svekket. Førerkort kunne du ikke fullføre på grunn av medisiner du måtte ta. For å nevne noen av tapene du måtte leve med. Og ikke minst, du var blitt mamma, du hadde en liten jente du skulle ta deg av, oppdra og følge opp.

 

Når livet blir snudd på hodet

Man skulle tro at en så betydelig hendelse ville endre en person, til å se mørkt på livet, til å gi opp, til å føle seg bitter, til å miste all motivasjon og pågangsmot. Når livet plutselig blir snudd på hodet, og følelsen av å måtte begynne helt på nytt. Det er her man må ta et valg, uansett hvor vanskelig og uoppnåelig målene måtte virke å være, uansett hvor håpløs situasjonen man er i er, så er det i slike situasjonen man må ta et valg. Hvordan ønsker jeg at livet mitt skal være? Hva må til for at man skal endre en situasjon til det bedre? Du har et valg til å gjøre noe med det, og det er opp til deg hvordan du vil gjøre det.

 

Selv om veien er lang å gå, til tider kan den virke endeløs, så må man stå på. Man vil møte motbakker og nedturer, og mest sannsynlig møter man mest motgang før man plutselig møter litt lys i enden av tunellen. Det krever mot, vilje og styrke, og ikke minst, du må ha troen på deg selv, kjenne på hva som er dine styrker, og aldri gi opp.

 

“Walk that walk and go forward all the time. Don’t just talk that talk, walk it and go forward. Also, the walk doesn’t have to be long strides; baby steps count too. Go forward.”-Chris Gardner

 

 Gi aldri opp

Til tross for tøff tider, store utfordringer og krevende omstillinger i hverdagen, har du vært sterk, veldig sterk. Du har stått på, selv om motbakkene har vært bratte og enormt lange, og nedturene har vært mange.

Kort tid etter hendelsen kom du deg ut i jobb, du ga aldri opp. Men kroppen satt sine begrensninger, selv om du ønsket å gjøre mer. Du ble med tiden 50% ung ufør, men brukte den andre femti prosenten i ny jobb. Det er tungt å godta å bli ufør i en så ung alder, når man så vidt har startet voksenlivet og har hele livet foran seg. Du lot deg ikke demotiveres av det, eller ta til takke med å være ufør. Du dedikerte deg i jobben og ville gjerne gi mer.

 

Gjennom årene som gikk ble du stadig møtt med motgang og tilbakeslag, men du mistet ikke motet av den grunn. Selv om det garantert var perioder hvor du følte maktesløshet, og helst ville gi opp, men du gjorde aldri det. Selv om drømmen om studier ble knust, tok du deg heller diverse kurs og enkelt emner, det var bedre enn å ikke gjøre noe. Du ville være som andre på din alder, og ikke la deg stoppe av tingene du ble frarøvet. Du ville jobbe, slik at du kunne skaffe deg god erfaring og kunnskap, du ville utvikle deg og nå målene, steg for steg, i ditt tempo. Du ville at CV’en skulle vise at du hadde stått på, du hadde relevant jobberfaring og du hadde utviklet deg gjennom årene.

De siste årene har du virkelig gitt gass. Du har endelig kommet til toppen av de enormt lange motbakkene. Du har møtt arbeidsgivere som har sett deg for den du er, dine egenskaper og kvaliteter, din evne til å stå på, være ambisiøs, motiverende og en ressurs, de har sett ditt sanne potensiale. De har gitt deg rom til å utvikle deg, til å lære og til å vokse.

I dag blomstrer du – du er engasjert i jobben, du tar initiativ til endringer og du bidrar. Og du vokser med jobben for hver dag som går, du stråler av glede. Men du stopper ikke opp bare fordi du har nådd målet, nå er det på tide å sette nye mål.

 

En inspirasjon

Du har hatt en enorm stå-på-vilje og pågangsmot. Du har satt deg mål, og høye ambisjoner. Du har jobbet hardt og lenge for å nå målene, og du har lykkes, både på jobb og privat.

Du har vært enestående i mammarollen fra dag en, til tross for den tøffe tiden. Det er imponerende hvordan du har sjonglert både mammarollen, helseutfordringene, det sosiale og jobb, det er beundringsverdig og til inspirasjon for andre. Du fortjener og bli applaudert. Din historie fortjener å bli delt med omverdenen, din historie viser at alt er mulig.

Tenk, 10 år er gått, 10 lange år, men se hvor du er i dag! Du er en inspirasjon, jeg beundrer deg for alt du har fått til. Jeg er stolt av deg! Og, du har all grunn til å være ekstra stolt av deg selv og det du har fått til.

 

“The future rewards those who press on. I don’t have time to feel sorry for myself. I don’t complain. I’m going to press on”.- Barack Obama

 

Budskapet

Budskapet mitt til alle dere der ute, uansett hvor håpløst utgangspunktet ser ut til å være, uansett hvor lang og bratt motbakken er, så husk å stå på, gi aldri opp. Snu litt på det, se på nedturer og motgang som erfaringer rikere, møt de med styrke, og gjør det beste ut av situasjonen. Fokuser på oppsidene, og ikke nedturene. De vil gjøre deg sterkere, og mer rustet til å møte utfordringer i fremtiden. I stedet for å tenke at motgang er et steg tilbake, tenk på det som et steg og en erfaring på vei mot å nå målet.

 

Der du er i dag, uansett hvilken håpløs situasjon eller tilværelse du er i, ikke ta til takke med det, ikke la det bli forutsetninger for hvordan ting skal være. Du er ikke fastlåst eller bundet til å bli i den situasjonen for all fremtid. Du har muligheten til å endre hverdagen og tilværelsen din, til å endre livet og fremtiden, du er din egen sjef, du bestemmer og kun du setter dine begrensninger.

 

Det kan ta lang tid og mange forsøk før man når målet og lykkes, vær sterk, vært tålmodig og gi aldri opp, prøv igjen, og igjen.

 

«Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek”.- Barack Obama

 

– Veronica Truong Jensen, Hodejeger og Fagansvarlig Offentlig sektor i Dynamic People

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR, interimledelse og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 15 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

 

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.