Dine verdier

Verdi kan måles på mange måter. Her er noen refleksjoner fra en rekrutteringsrådgiver.


Erfaringer rundt å møte forskjellige personligheter med ulik bakgrunn, utdannelse og verdisyn er noe jeg har lyst å dele og stille spørsmål ved. Siden starten av 90-tallet har jeg jobbet med å ansette mennesker, og har siden den gang bygget opp flere selskaper og miljøer. Jeg har rekruttert unge mennesker som kommer rett fra skolebenken og jeg har rekruttert erfarne ledere. Er det forskjell på verdisynet i de ulike aldre? «Tja» vil de fleste tenke. Dette spørsmålet sammen med mye annet, er det som gjør min jobbhverdag spennende og ikke minst innholdsrik. Jeg lærer noe nytt hver dag, jeg er heldig. 

Husk at vi er alle bare er mennesker.


Jeg ble skremt av tanken på å rekruttere toppledere, de som har mye utdannelse, mye erfaring, faglig tyngde og store ansvarsområder. Parallelt skulle jeg hente unge talenter rett fra skolebenken. «Phuuu, får jeg det til?» Svaret er ja. Vi er alle «like». Hallo, vi er alle mennesker! Vi har alle personlighet, egenskaper, motivasjon og vi alle kommer fra et sted. Noen er kommet lengre på livets reise, noen kortere. Poenget er at det faktisk ikke er så stor forskjell på oss når vi sitter der og ønsker ny jobb, eller når vi blir introdusert for en ny mulighet som vi ikke hadde tenkt på. 

Verdi kan måles i mye.


Min oppgave er å kartlegge at begge parter matcher sammen. Jeg skal sørge for at kandidaten har motivasjon og kunnskap til å løse de oppgavene som våre oppdragsgivere ønsker. Ikke minst skal jeg kartlegge at begge parter har lyst til å jobbe sammen. Da er verdisyn, kultur og miljø veldig viktig. En av flere refleksjoner jeg har gjort er at unge mennesker er mye mer bevist på de tre ordene: verdi, kultur og miljø. I tillegg vil de vite hvem og hvordan sin nærmeste leder er. Et annet sentralt spørsmål som de unge stiller er: «Hvilket samfunnsansvar tar bedriften?»

De unge er ikke så opptatt av lønn som de eldre. De er opptatt av å lære, av å være en del av noe bra, noe de er stolte av og at bedriften tar samfunnsansvar. Nesten uten unntak spør de: «Hvordan er pensjonsordningen?» De unge er langt mer tydelig på hva de motiveres av. Disse spørsmålene får jeg sjelden fra de «eldre». Mange ganger tenker jeg «pokker så reflekterte de er, så langt frem de tenker». Jeg var selv ung på 80-tallet og var ikke i nærheten av å tenke på disse spørsmålene eller langt frem i tid.

Lær av de unge, finn dine verdier.


Så kjære deg som har jobbet en stund: Lær av de unge! De unge er målrettet og tydelig på hva de vil. Eldre kan være mer utydelige. Min jobb er å guide deg inn på nye tanker som skaper nye muligheter. Du bærer på verdifull erfaring og du har så mye å gi! Du kan bidra på langt flere områder enn du selv tror. Men du drives ikke på samme måte frem av verdi, kultur og miljø. For deg betyr lønn og selve arbeidsoppgavene mest. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle

Det er aldri for sent å gjøre en endring.

Vær tydelig på hvilke andre aspekter enn lønn og oppgave som betyr noe for deg. Reflekter over dine verdier. Passer dine verdier med arbeidsgivers verdier? Det vil hjelpe oss i arbeidet for våre kunder når vi skal finne ut om du passer inn i ny team-sammensetning.

Man trenger den som kommer inn med fersk kunnskap og nytt syn, men like viktig er det med syvende far i huset som har erfart og lært gjennom mange år. Denne erfaringen kan ikke erstattes med teori. Dynamikken med å blande ny og «gammel» kompetanse gir en bra kombinasjon, lær av hverandre og del verdier. Bevisstgjøring i en rekrutteringsprosess vil gagne deg og dine kolleger med refleksjon, nye muligheter og løsninger. Det er vel det man ønsker å oppnå med en rekrutteringsprosess: En endring som fører til det bedre! Vær bevist dine egne verdier😊

Forfatter av denne artikkelen er Tom (56 år), med hjelp fra Ramona (23 år).

-Tom Bye Johansen, Senior rådgiver i Dynamic People As

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere eller om du ønsker karriererådgivning. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.