Arbeidsledigheten stiger

Hele Norge er i omstilling, vi leser side opp og side ned om selskaper som må nedbemanne og hele yrkesgrupper som må omstille seg.

Arbeidsledigheten stiger og det hele ser ganske dystert ut om du leser avisene, vel i allefall om du leser overskriftene.
Så hvordan kan da selskaper som oss oppleve vekst? Vi som driver med hodejakt og rekruttering? Jeg blir stadig spurt om hvordan vi gjør det. Går det bra med dere? Dere må da slite nå? Hvordan kan dere overleve? Nå som markedet er på vei ned, må vel dere ha utfordringer? Svaret mitt i hele år har vært det samme;
All time high og større oppdragsmengde enn før. DET er vår virkelighet.  Tro det eller ei, men vi har i hele år opplevd større pågang og oppdragsmengde enn før.
Jeg tror ikke vi har vært i kontakt med en eneste bedrift som ikke er i en eller annen form for transformasjon. Vi ser endring i behovene til våre oppdragsgivere i alle bransjer. Marginene er lavere og markedene er tøffere.
Men likevel opplever vi å få få søkere til stillinger.
Stillinger som er godt betalt men der arbeidsgiver kanskje ikke er av de mest profilerte. Jeg leser i SoMe og i media at kandidater synes det er vanskelig å få jobb. Men likevel har vi supre stillinger og supre arbeidsgivere der vi ikke får søkere. Jeg stopper ikke å forundre meg!
Hver dag blir vi kontaktet av kandidater, kandidater som har tatt sluttpakke eller ønsker seg noe nytt fordi de er uenige med bedriftens endringer eller lederens nye krav. Eller kandidater som står uten jobb. Flotte kandidater vi gjerne vil treffe. Hver dag opplever vi at kandidater takker NEI til å gå i prosess.
Da snakker jeg ikke om de som allerede sitter godt og trives i sin jobb. Men søkere som må fordi de står uten eller må skifte jobb fordi de faktisk ikke presterer der de er. Likevel, takker de nei.
Ledere som viser interesse for stillingen, oppgavene og bedriften. Ledere som mener de er perfekte til jobben, helt til de får høre at lønnen er lavere enn den de «hadde».. Vi opplever søkere som har urealistiske forventninger til lønn, andre godtgjørelser og ferie. Du står uten jobb og likevel mener du at du skal gå opp i lønn? Norge er i omstilling. Det gjelder også deg som arbeidstaker. Kortene blir delt ut på nytt. Det er ikke slik at selvom du som leder hadde 1,2 mill i lønn kan kreve det i din neste jobb. At du er nyutdannet og har en master. Du må bevise i ny bedrift.
Tiden er forbi der du som arbeidstaker skal ta det som en selvfølge at du skal opp i lønn i din neste stilling. Eller at du skal rett inn i en lederstilling fordi du har en master. Alt for mange søkere spiller seg rett ut av prosess med for høye lønnskrav eller stillingskrav. Søkere som takker nei til stillingen fordi lønnen er lavere enn «min markedsverdi».  Eller at stillingen har et lavere nivå enn din utdannelse. Dette er kanskje en kalddusj, men «din markedsverdi» er det markedet (arbeidsgiver) er villig til å gi. Ikke den lønnen du hadde, eller den masteren du har. Du må være villig til å bevise din egen verdi. Beinhard jobbing. Kanskje må du gi avkall på noen av de godene du hadde. Kanskje må du ta en stilling som er lavere enn utdanningen du tok skulle tilsi. Norge er i omstilling, det gjelder også deg.
-Trine-Lise Jagge Daglig leder og Hodejeger i Dynamic People
MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.