Employer branding

Hva er employer branding?

Employer branding er merkevarebygging for arbeidsgiver overfor arbeidstakere – både eksisterende og potensielle. Kampen om de beste hodene er tøff og kommer til å forbli det. Derfor må man gjøre seg attraktiv som arbeidsgiver. Sterk employer branding kan hjelpe virksomheten å konkurrere effektivt i arbeidsmarkedet, bygge lojalitet blant de ansatte gjennom effektiv rekruttering, forpliktelser og gode betingelser for å bli i virksomheten.

Et vellykket employer brand strategi sørger for at alle berøringspunkter den ansatte har med selskapet fra potensiell ansatt til entusiastisk merkevareambassadør er optimert.

Hvordan dra fordeler av, og hvordan bygge et employer brand?

Alle virksomheter har et employer brand enten de har jobbet strategisk med å utvikle dette eller ikke. Brandet blir basert på hvordan virksomheten oppfattes som arbeidsgiver av eksisterende arbeidstakere, potensielle arbeidstakere og de som har sluttet. Et firmas employer brand er alle aktiviteter selskapet gjennomfører for å kommunisere hvorfor akkurat dette selskapet er en attraktiv arbeidsplass.
Et effektivt brand henvender seg ikke bare til de potensielle kandidater i et rekrutteringsøyemed, det må også gjøre tilnærminger til personalledelsen i virksomheten.

Trenger ditt selskap en gjennomgang av deres employer branding? Kontakt oss i dag.