Ærlighet varer fortsatt lengst!

Alle kjenner til det gode gamle ordtaket ærlighet varer lengst, men det ser ikke ut til at alle synes dette er et strålende råd, i hvert fall ikke når man skriver CV ….

Som headhunter så hender det av og til at vi dessverre avdekker at ikke alt stemmer i en CV.

Det kan være såkalte hull i CV`n som man søker å skjule, dvs at man har hatt en periode hvor man ikke har vært i jobb men skjuler dette med å justere litt på fra og til perioder i de øvrige stillinger man har hatt.  En annen variant er å «glemme «å føre opp en stilling man har hatt kanskje fordi det var en stilling man synes man hadde i en litt for kort periode eller lyktes dårlig i og det er vel lurt å skjule?

Det kan være mange gode grunner til at man har hatt et kort arbeidsopphold eller vært uten jobb i en periode.

Har man hatt en periode hvor man ikke har vært i jobb eller en stilling hvor man ikke ble lenge er det nødvendigvis ikke negativt og slettes ikke noe man bør prøve å skjule! Det kan være mange gode grunner til at man har hatt et kort arbeidsopphold eller vært uten jobb i en periode. Oppkjøp, fusjoner, nedleggelser, nedbemanning eller rett og slett at man ikke har trivdes med oppgavene eller fant tonen med sjefen er helt realt og ryddig å informere om.

Bedriftens ansvar å sørge for at man har oppgaver og ansvar som er riktige og som gir god mestringsfølelse, utvikling og tilfredshet!

Hvis man evt ikke lyktes eller trivdes i en tidligere jobb behøver ikke å bety annet enn at dette er stilling man ikke burde ha hatt eller sted man burde ha vært. Man passet kanskje ikke inn eller ansvaret/ oppgavene var en dårlig match ift til sine preferanser, talenter eller ambisjoner. Det er ikke minst også bedriftens ansvar å sørge for at man har oppgaver og ansvar som er riktige og som gir god mestringsfølelse, utvikling og tilfredshet!

Som profesjonelle rekruttere er en av våre viktigste oppgaver å forstå både stillingen mht ansvar og arbeidsoppgaver men like viktig også selskapets miljø og kultur slik at det blir en god match mellom kandidat og bedrift. Man skal kort og godt også passe inn.

Vi ser det faktisk som en styrke at man er åpen og ærlig om at man evt har hatt stillinger hvor man ikke har trivdes eller fungert. Arbeidslivet er for de aller fleste av oss ikke bare en eneste lang suksesshistorie og et lite vellykket ansettelsesforhold behøver slettes ikke å bare være negativt eller «din skyld». De fleste av oss har en eller annen gang gått litt «på trynet» og faktisk vokst på det.

Men tilbake til CV`n. Vi ser det faktisk som en styrke at man er åpen og ærlig om at man evt har hatt stillinger hvor man ikke har trivdes eller fungert. Arbeidslivet er for de aller fleste av oss ikke bare en eneste lang suksesshistorie og et lite vellykket ansettelsesforhold behøver slettes ikke å bare være negativt eller «din skyld». De fleste av oss har en eller annen gang gått litt «på trynet» og faktisk vokst på det.

Les også: Digital referansesjekk

Ærlighet varer lengst

Det som derimot er dumt er om vi gjennom rekrutteringsprosessen avdekker at de opplysninger du har gitt ikke har vært helt korrekte. Da har du med andre ord ikke vært helt ærlig og et nærliggende spørsmål blir da hva annet av det du har informert har evt ikke vært helt korrekt.

Jeg tror at ordtaket ærlighet varer lengst fortsatt er et godt ordtak og godt råd, i hvert fall i en jobbsøker prosess.

-Rolf Wilhelmsen, Partner og Avdelingsleder Interimledelse i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere eller om du ønsker karriererådgivning. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.