Å sitte rolig i båten, er det smart?

Å sitte rolig i båten, er det smart?

Vi hører ganske ofte at kandidater ønsker å sitte rolig i båten gjennom korona krisen. Det kjennes tryggest ut.

Ville det være tryggest å bli med en startup bygget av studenter med produktlansering i 2010, uten historie, ingen meritter, et selskap med 13 ansatte? Eller et selskap med tradisjoner helt tilbake til 1888 og hundre tusen ansatte. Det første selskapet, med sine 13 ansatte, ble solgt til Facebook for 1mrd dollar få år etter lansering. Det siste selskapet gikk det ikke så bra med. Kodak og Instagram eksempelet er kanskje oppbrukt, men kan likevel illustrere budskapet.

I ettertid vet man hva som var tryggest, utrygt for hundre tusen, eller trygt for tretten – hva velger du?

Hva ville du valgt om du fikk muligheten nå, vi står foran valgene ofte – i miniatyr.

Det tryggeste valget

Tenk deg at du våkner opp inspirert og så lysten på å komme på jobb at du ikke klarer fokusere på noe annet, du sprinter ut døren kommer deg ikke raskt nok i gang. Gjennom dagen føler du deg verdsatt og verdifull, du involveres, utfordres, lærer og mestrer. Du føler deg hjemme på jobben og du gjør en forskjell, du bidrar og skaper resultater av betydning for flere enn deg selv.

Da har du drømmejobben – det tryggeste er å bli.

Drømmejobben

Om du derimot ikke er happy, om du kjenner at dagene som beskrevet over er sjeldne, ja da kan det være utrygt å sitte stille i båten. Å sitte stille i en båt som ikke er optimal (i dine øyne) i stormen kan være lite hensiktsmessig. Streben etter status Quo er neppe farbar vei, det resulterer i tilbakeskritt, du svinner sammen med båten du sitter i.

Selskap som rekrutterer nå, i nedgangstider, kan indikere trygghet.

Det tryggeste er ikke å bli stående på perrongen. Noen ganger kan det selvfølgelig være tryggest å bli der man er, men om du står på perrongen, ser togene farer forbi, men du tør ikke gå om bord, kan det være en risiko for at det siste toget har gått.

Om du vet ikke hvilket tog som er sist, om du ikke vet om det kommer flere, tør du da å vente til den perfekte muligheten kommer?  Eller er det tryggere å hoppe på togene som det er litt fart på?

«Vi er ikke redde for å mislykkes, men vi er livredd for å ikke utvikle oss»

Leif Olav Alnes

-Tomas Kersten, Head of research og Partner i Dynamic People

Ring oss i dag på tlf 23 89 72 26 eller benytt vårt kontaktskjema om du trenger hjelp til å rekruttere. Chatten nederst til høyre kan du også benytte mandag til fredag om du har spørsmål. Ønsker du å registrere deg hos oss som kandidat kan du legge inn din CV her Se også; Våre ledige stillinger

Dynamic People AS er et rekrutteringsbyrå i Oslo, vi leverer HR og rekrutteringstjenester innen offentlig og privat sektor i hele Norge. Vi er i dag 14 ansatte og har vårt hovedkontor midt i Oslo sentrum. Dynamic People er i sterk vekst, vi har positive resultater, vi gleder oss til å gå på jobb og vi jobber i alle bransjer i hele Norge.

MOTTA VÅRT NYHETSBREV
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Vi har flere tusen besøkende på våre nettsider hver eneste uke og publiserer saker relatert til rekruttering. Håper sakene er av interesse og legg gjerne igjen mailen for påminnelse av våre oppdateringer.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.